20 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős, 20.52 km/hD/DNY-i szél (aktuális)
2017. Március 23. Emőke, Botond, Ottó, Kartal
 

Tömegsport 2015
 
  Közélet  -  2016. 08. 02. 08:48  -  www.szekesfehervar.hu
Újabb esély bekerülni a felsőoktatásba - augusztus 7-ig tart a pótfelvételi időszaka
  
2016 szeptemberétől Székesfehérváron a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Kodolányi János Főiskola képzésein végezhetik felsőoktatási tanulmányaikat a diákok, több szakon duális formában. A pótfelvételi időszaka augusztus 7-ig tart, a jelentkezési feltételekről a www.felvi.hu-n lehet részletesen tájékozódni.
Székesfehérváron 2016 szeptemberében tovább bővülnek a felsőoktatási továbbtanulási lehetőségek. A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Kodolányi János Főiskola színes képzési palettájából választhatnak a középiskolás diákok. A három felsőoktatási intézmény, nemcsak a hagyományos nappali és levelező tagozatos, távoktatásos képzéseket kínálja, mint a legtöbb budapesti intézmény hanem több szakon duális formában is lehetséges lesz tanulni. A duális képzési rendszerben tanuló hallgató a társaihoz képest szakmai és anyagi versenyelőnyre tesz szert, mert az egyetemi elmélet mellett az általa választott cégnél sajátíthatja el a legkorszerűbb gyakorlati ismereteket, komoly szakmai tapasztalatot szerez, mire megkapja diplomáját.
 
A 2016-os pótfelvételi időszakában augusztus 7-ig az alábbi képzési helyeken és szakokra lehet jelentkezni:
 
A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán a gazdálkodási és menedzsment, valamint a pénzügy és számvitel alapszakok indulnak duális formában is. Nemcsak egy minőségi diplomát szerezhetnek a jelentkezők, hanem egyúttal útlevelet a karrierjükhöz is. Bővebb információ: http://uni-corvinus.hu/felveteli
 
A műszaki pályák iránt érdeklődők az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán még a földmérő és földrendező mérnök, gépészmérnök, műszaki menedzser és villamosmérnöki alapszakokra jelentkezhetnek. A duális képzési forma minden szakon lehetséges. Levelező tagozaton a földmérő és földrendező mérnök és villamosmérnök alapszakokra lehet jelentkezni. Bővebb információ:
 
A Kodolányi János Főiskolán székesfehérvári helyszínen a következő alapszakokon várják a jelentkezőket nappali vagy levelező tagozaton: előadóművészet (tanszakok: jazz-zongora, jazzbasszusgitár, jazzdob, jazzének, jazzgitár, jazzharsona, jazztrombita), emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment (duális formában is), szociális munka (duális formában is), turizmus-vendéglátás. Felsőoktatási szakképzések szintjén nappali és levelező tagozaton szociális és ifjúsági munka (szociális munka), távoktatás formájában elérhető alapszakok gazdálkodási és menedzsment, turizmus-vendéglátás, nemzetközi tanulmányok, szociális munka, történelem. Bővebb információ: http://www.kodolanyi.hu/felveteli/ Pótfelvételi nyílt nap időpontja: 2016. augusztus 2., 10.00. Helyszín: KJF Igazgatósági épület (8000 Székesfehérvár, Fürdő u. 1.)
 
A pótfelvételi lehetőséget biztosít mindazoknak, akik szeretnének közelebb kerülni céljaik megvalósításához. A felsőoktatási intézmények weboldalain, vagy a www.felvi.hu oldalon találhatják meg a jelentkezés feltételeit az érdeklődők.